16-jarige Steven blij met positieve reacties ondanks niet verbreken kartrecord

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na 15,5 uur en 1101 rondjes heeft Steven Heppener maandag- op dinsdagnacht zijn poging om het wereldrecord indoor karten in 24 uur te verbreken moeten beëindigen. Fysieke klachten maken het voor de 16-jarige Alphenaar onmogelijk om zijn missie te volbrengen op de kartbaan van Gamecity in Zoetermeer.

'Ik had heel veel pijn in mijn handen, schouders en nek', blikt Steven een dag later terug. 'Het gaat nu wat beter, maar als ik ze flink ga belasten doet het weer zeer.'

Rond 00.30 uur werd duidelijk dat Steven het wereldrecord niet zou verbreken. 'Het moment dat je dat moet vertellen aan je kind, is zo moeilijk', zegt vader Jan. 'Je moet zeggen dat het niet haalbaar is.'

Meer dan 6000 euro ingezameld

'Een enorme teleurstelling', vult Steven aan. 'Ik heb een jaar toegewerkt naar deze dag. Ik wilde mentaal doorgaan, maar het was onmogelijk.' Ondanks dat zijn missie niet voltooid is, heeft Steven wel ruim 6000 euro opgehaald voor Stichting Het Vergeten Kind.

Louter positieve reacties kreeg Heppener, ondanks dat hij het record niet verbrak. 'Het is een opluchting dat ik niemand heb laten zitten omdat ik het niet gehaald heb. Iedereen is positief en vond het super dapper.' Aan een tweede recordpoging wil Steven voorlopig nog niet denken.