1st Marching Drummers Festival in voormalig Alphens raadhuis

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanuit het voormalige raadhuis in Alphen aan den Rijn zijn zaterdag 11 februari veel drumgeluiden te horen. De hele middag is daar namelijk het 1st Marching Drummers Festival. Workshops, optredens en jamsessies geven drumtradities door en delen de passie voor het drummen.

Iedere drummer heeft een geheel eigen stijl en juist daarom is het idee voor dit festival ontstaan. ‘Op het gebied van drummen en trommelen, bestaat er een rijk pallet aan verschillende stijlen, waardoor iedereen op zijn eigen manier iets bijdraagt aan de muziek die wordt gemaakt’, vertelt Daan Cornelissen, medeoprichter van Rudimental Drummers, de organisator van het festival.

‘Het 1st Marching Drummers Festival is bedoeld om elkaar kennis te laten maken met elkaars tradities, waardoor de activiteit van het drummen steeds weer mooier kan worden gemaakt. Bovendien vinden we het belangrijk om te laten zien dat niet alle kinderen alleen maar hoeven te voetballen of te hockeyen, maar dat muziek maken ook een heel mooi iets is.’

Leren, raken en bewonderen

Naast het kennismaken met elkaars drumtradities, is het een evenement waarbij de passie voor het drummen gedeeld kan worden. Het motto is dan ook ‘leren, raken en bewonderen’. ‘Door middel van dit evenement kunnen we ons realiseren dat wat we doen een traditie is, die al jaren bestaat en nu nog steeds niet verdwenen is’, voegt Cornelissen toe.

Het festival heeft ook als doel om de gemeente Alphen aan den Rijn meer op de kaart te zetten op het gebied van cultuur. ‘De keuze voor de locatie is bewust gevallen op het voormalige raadhuis’, aldus Cornelissen. ‘In het Groene Hart zijn veel goede muziekgroepen te vinden; dat je als gemeente op muzikaal gebied zo rijk bent, mag je best laten zien. Het is goed om te beseffen dat je voor zoiets cultureels niet altijd naar de grote steden hoeft.’

Optredens

Het festival begint 13.00 uur en sluit af met een slotwoord om 17.45 uur. Naast de verschillende workshops en jamsessies geeft onder meer drummer Erik Albers een optreden. De toegangsprijs is 6 euro, inclusief een consumptie en een aantal kleinigheidjes.