Alphense Boys terug in linkerrijtje na 2-0 zege op Meerssen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys is weer terug in het linkerrijtje van de Hoofdklasse B na de overwinning van zondag op Meerssen. Dankzij de 2-0 zege, de tweede winstpartij op rij, klimmen de Alphenaren naar plek acht. De weg naar de nacompetitie om promotie is nog lang en de kans dat de nacompetitie niet bereikt wordt is groter dan dat het wel lukt, maar een prettige bijkomstigheid is het wel dat Alphense Boys - definitief - afscheid heeft genomen van de degradatiezone.

Na acht minuten kwam Alphense Boys al op 1-0. A-junior Nick Broekhuizen, die vorige week bij zijn basisdebuut ook al scoorde, was nu wederom trefzeker. Na een botsing met de keeper van Meerssen schoot hij de bal in het lege doel. Alphense Boys was beter, Broekhuizen schoot tegen de lat, maar ook Meerssen kreeg gevaarlijke kansen. Doelman Tim van der Linden hield zijn ploeg op de been. De 2-0 van de van een blessure teruggekeerde Thijs Hoogenboom was een bevrijding.

De thuisploeg leek ook op 3-0 te komen. Broekhuizen beloonde een goede actie met een fraaie afronding één-op-één met de keeper, maar de talentvolle speler stond - zo wordt ook bevestigd door de televisiebeelden - buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd. 'We hebben vooral in de eerste helft heel goed gespeeld, heel veel kansen gecreëerd', blikt trainer Hein van Heek terug. De enige smet op de wedstrijd is het geblesseerd (knie) uitvallen van Milan Stiphout.

Scoreverloop Alphense Boys - Meerssen 2-0 (1-0): 1-0 Nick Broekhuizen, 2-0 Thijs Hoogenboom.

Hieronder kun je de samenvatting van Alphense Boys - Meerssen bekijken, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals het interview met Hein van Heek (Alphense Boys):