200ste uitzending van Café de EngelenHoek vrijdag vanuit Bowling Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - 200 afleveringen, iets meer dan 800 uur radio en meer dan 700 uur werk aan voorbereiding en productie. Radioprogramma Café de EngelenHoek wordt vrijdagavond 11 augustus voor de 200ste keer uitgezonden live vanuit Bowling Alphen.

'Het is een radioshow vol gezelligheid om de werkweek te vergeten en als goede voorbereiding op een avondje stappen', aldus een van de grondleggers Wesley Hoek. 

De jubileumuitzending wordt gevierd met een bowlingtoernooi, een team-uitje waar de luisteraar deel van uitmaakt. Het is dubbel feest, want Bowling Alphen opent die dag voor het eerst haar deuren na een verbouwing. 

Terwijl de radiomakers strijden in het bowlingtoernooi op locatie, verzorgt Kevin Valk van Uurtje Cultuurtje het programma vanuit de studio. 

Team

De naam Café de Engelenhoek is te danken aan de twee oprichters van het programma. Zo'n 200 weken geleden startte Sanne van Engelen en Wesley Hoek op vrijdagavond een duo-radioshow van 19.00 tot 21.00 uur. Het team breidde zich al snel uit.

Door de avondklok in de coronaperiode besloten Café de Engelenhoek en de Alphense Hitlijst de krachten te bundelen, zodat beide programma's uitgezonden konden blijven worden. Dat bleek zo goed te bevallen dat ook presentatoren van de Hitlijst Richard Harreman en Tim de Jong aansloten bij de club. 

De samenstelling van het team veranderde door de tijd en bestaat nu uit Wesley Hoek, Richard Harreman, Kevin van Herk, Wouter Kikstra, Verena Ratterman, Noa Steffers en Skyla Matthews. 

Regionaal talent en Nieuwe Deuntjes

In het programma wordt aandacht geschonken aan regionaal muzikaal talent, komt Nederlandse muziek aan bod, draait iedere uitzending een mixtape van een Alphense DJ, wordt een Pubquiz gespeeld en krijgt nieuwe muziek de aandacht in de Nieuwe Deuntjes.

Café de EngelenHoek heeft zich door de tijd ingezet voor verschillende lokale acties. Zo is er meegeholpen in de zoektocht naar oud-werknemers van een regionaal busbedrijf voor een reünie en werd er geld ingezameld na de aardbeving in Turkije en Syrië.

Zangeres Daya kwam langs om haar nieuwste single te promoten en leerlingen van het Groene Hart Lyceum hielden live op de radio een debat als generale repetitie voor het nationale debat in Den Haag. Ook bij de lokale evenementen is het radioprogramma aanwezig om live verslag te doen, bij het Zomerspektakel bijvoorbeeld en op het bevrijdingsfestival. 

Jubileumuitzending

Hoewel het programma veel tijd vergt, zijn de makers nog niet van plan om te stoppen. Wesley: 'We doen het voor de hobby en daarnaast is de gezelligheid van dit vriendenteam een goede drijfveer om nog wel eventjes door te blijven gaan. We willen iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het programma.'