3,5 jaar cel geëist tegen overvallers Hoogvliet-supermarkt in Boskoop

Foto: Google Street View

BOSKOOP - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drieënhalf jaar gevangenisstraf geëist tegen twee mannen die in januari de Hoogvliet-supermarkt in het centrum van Boskoop hebben overvallen. De 22-jarige M.L. uit Den Haag en 26-jarige M.W. uit Delft bekenden maandag aan de rechter de overval te hebben gepleegd. Dat meldt AD Groene Hart.

Op zaterdag 23 januari drongen de mannen rond 20.30 uur de supermarkt aan de Burgemeester Colijnstraat binnen. De twee dragen zelfgemaakte bivakmutsen en dwingen het personeel op de grond te gaan liggen, waarna ze hen vastbinden en fouilleren. Eén van de negen medewerkers moet het aanwezige geld pakken. Zo'n 4700 euro stoppen de overvallers in een rugzak.

Bij het weggaan snijden de overvallers de kabels van de vaste telefoonverbinding door en wordt een toestel van de muur geslagen, zodat medewerkers lastig alarm kunnen slaan. Op een motorscooter vluchten de daders. De politie surveilleert die avond extra, omdat om 21.00 uur de avondklok voor het eerst ingaat in Nederland. Het tweetal wordt opgemerkt, waarna ze in Waddinxveen worden opgepakt.

Schadevergoeding

De supermarktmederwekers eisen schadevergoedingen van de daders. Die lopen uiteen van 750 tot 5000 euro. Sommigen zouden therapie gevolgd moeten hebben, omdat ze zich onveilig en angstig voelden na de heftige overval.

Op 29 juni doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Lees ook: Logistiek centrum van Hoogvliet volledig verhuisd uit Alphen aan den Rijn