40.000 euro evenementensubsidie Alphen naar Nationale Boomfeestdag

Nationale Viering Boomfeestdag Foto: Stichting Nationale Boomfeestdag

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanuit het evenementenbudget van de gemeente Alphen gaat volgend jaar 40.000 euro naar de organisatie van de Nationale Boomfeestdag. Dat heeft wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) besloten op advies van Alphen Marketing.

De Nationale Boomfeestdag is goed voor de citymarketing van Alphen, meent Van As. Het vergroot de naamsbekendheid van Alphen, is goed voor het imago en versterkt het gevoel van waardering hebben voor en het trots zijn op de gemeente Alphen aan den Rijn door inwoners en ondernemers.

De totale kosten voor de Boomfeestdag komen voor de gemeente Alphen uit op 100.000 euro. De provincie Zuid-Holland is door Alphen benaderd voor een subsidiebijdrage van 20.000 à 30.000 euro. Het resterende bedrag wil Alphen bijeen krijgen via sponsoring.

Prinses IreneBos

Op 18 maart 2020 organiseert de gemeente Alphen samen met Stichting Nationale Boomfeestdag de landelijke Boomfeestdag. Op deze dag worden er landelijk 500.000 bomen geplant. In Alphen planten Alphense kinderen honderden bomen en struiken in het nieuwe Prinses IreneBos.

Daarnaast wordt er een KinderKlimaattop georganiseerd, waar kinderen met CEO's, natuurorganisaties en politici in gesprek gaan over hun ideeën voor een leefbare aarde.

Lees ook: Nationale Viering Boomfeestdag volgend jaar in Alphen aan den Rijn