42 verenigingen uit Alphen aan den Rijn op pad voor Grote Clubactie

Loten verkopen aan de deur voor de grote clubactie Foto: Grote clubactie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. In de gemeente Alphen aan den Rijn doen 42 clubs mee met de actie. Het doel is om extra inkomsten op te halen voor de club en daarnaast blijkt het ook een manier om leden samen te brengen.

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor drie euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Tachtig procent hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Hart voor de club

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. ‘Bij een club sluit je vriendschappen voor het leven en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar.’

De Grote Clubactie zorgt niet alleen voor een gespekte clubkas volgens Molkenboer. ‘Wat we steeds meer terugzien is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het echte clubgevoel.’

Deelnemende clubs in gemeente Alphen aan den Rijn

Dit jaar doen in de gemeente Alphen aan den Rijn onder andere de volgende clubs mee:

Alphen aan den Rijn: Rijnlands Christelijk Mannenkoor VOX Humana, Drum en showband Con Brio, AAV'36, Basketbalvereniging Alphia Tigers, R.K.S.V. Wilskracht, DOS Alphen aan den Rijn, SV Rijnstreek, HC Alphen, Baseball en Softball Club Alphians, Recreatie Bridge Alphen, Voetbalvereniging Alphia en Voetbalvereniging Alphense Boys. 

Boskoop: Pop-In-Koor, AV47, G.V.B. Boskoop, de Bosgouwruiters, Budocentrum Het Groene Hart, Voetbalvereniging Floreant.

Aarlanderveen: Muziekvereniging D.S.S. Aarlanderveen, SV Aarlanderveen.

Hazerswoude-Dorp: Drumfanfare TTH Hazerswoude-dorp, Gymnastiekvereniging Hou-Vast, T.T.V. Avanti, Voetbal- en Atletiekvereniging Hazerswoudse Boys.

Hazerswoude-Rijndijk: S.V. Bernardus, Aspasia Gym en Volleybalvereniging

Koudekerk aan den Rijn: Vereniging IJssport Koudekerk aan den Rijn, VV Koudekerk

Benthuizen: BSC 68.

Zwammerdam: Gymnastiekvereniging UDI.