50-Plussers kunnen nieuwe sport uitproberen in Tijd voor Vitaliteit

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een nieuwe sport uitproberen, kan in september en oktober met Tijd voor Vitaliteit. Vijf sportverenigingen bieden een sportprogramma waarbij 50-plussers uit Alphen aan den Rijn kunnen kennismaken met vijf verschillende sporten.

Deelnemers hebben voor het minimale bedrag vanaf 5 euro per les de keuze uit golf, jeu de boules, tennis, tafeltennis of Squash57. De periode om kennis te maken met een van de sporten varieert tussen de zes en twintig lessen.

Tijd voor Vitaliteit is al een aantal jaar succesvol. De deelnemende sportverenigingen - ATTC, Golfclub Zeegersloot, ATC Tean, squash Alphen en ACP Les Pointers - bieden voorafgaand aan de lessenreeks een intake bij een fysiotherapeut waarbij eventuele blessures kunnen worden besproken.

Bewegen is belangrijk

Iedereen weet hoe belangrijk (en fijn) het is om in beweging te blijven. Maar soms gooien blessures roet in het eten of is de drempel te hoog. Dan is een steuntje in de rug prettig. Tijd voor Vitaliteit biedt deze mensen, samen met de sportverenigingen, de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met vijf sporten.

De ervaring leert dat een groot deel van de deelnemers uiteindelijk lid wordt van een vereniging. Maar dat is niet het hoofddoel. Dat is namelijk om senioren te laten (her)ontdekken wat sport kan doen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze website