7500 liter bier ingeslagen voor Alphense Oktoberfeesten dit weekend

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen aan den Rijn gaat zich opmaken voor de Alphense Oktoberfeesten. Dit weekend zullen onder anderen Snollebollekes en Gerard Joling optreden op het bierfestijn.

Na twee edities in de Rijnstreekhal en één bij de Rijnhaven heeft de organisatie voor dit jaar gekozen voor het evenemententerrein bij de t-steiger van de Zegerplas. 'We zetten net als vorig jaar een tent neer en we hebben nog meer decoratie', zegt organisator Sander Willemstein in het Studio Alphen-radioprogramma De Donderdagavond Crew. Hij is blij met de verplaatsing naar De Bijlen. 'We hebben veel meer ruimte, we kunnen alle fietsen en auto's kwijt en we zijn goed bereikbaar. Dus voor ons is deze verhuizing ideaal.'

De zaterdagavond is volledig uitverkocht, voor de vrijdagavond zijn nog kaarten beschikbaar. Er is 7500 liter bier aanwezig voor de duizenden aanwezigen, die vrijwel allemaal verkleed in lederhose of dirndl komen.

Jubileum

De organisatie is stiekem ook al bezig met de editie van 2020. 'Dat moet een jubileumfeest gaan worden', zegt Willemstein. 'We hebben al een aantal ideeën voor ons vijfde verjaardagsfeestje. Maar wat die ideeën zijn, houden we nog even geheim.'

Hieronder kun je het radio-interview beluisteren waarin organisator Sander Willemstein vooruitblikt op de Alphense Oktoberfeesten.