80-jarige Wil Verschuur voor zevende keer lijsttrekker: ‘Of ik moet naar mijn houten pyjama’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondanks haar 80-jarige leeftijd heeft Wil Verschuur de ambitie om opnieuw vier jaar plaats te nemen in de gemeenteraad. Aankomende maart is het Alphense raadslid voor de zevende keer op rij lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen.

'Ik voel me heel goed. Ik ben nog goed bij de tijd', duidt Verschuur - sinds 1998 volksvertegenwoordiger - haar besluit. 'Ik weet dat ik 80 jaar ben, maar ik voel me niet echt 80. Ik denk dus niet dat ik om die reden moet stoppen.'

Volgend jaar maart is Verschuur 81 jaar en als de lijsttrekker van Beter Alphen de vier jaar volbrengt, is ze zelfs 85. 'Vier jaar doorgaan is wel mijn bedoeling. Of het moet zo zijn dat ik naar mijn houten pyjama moet, want dan zeg ik niet zo veel meer', zegt het gezicht van de eenmansfractie met een knipoog.

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Wil Verschuur van Beter Alphen te beluisteren.