Acht doelpunten in knotsgekke competitiestart Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Als je tien minuten voor tijd een strafschop tegenkrijgt bij een gelijke stand, moet je alles overziend tevreden zijn met een punt. Wetende ook dat een doelpunt van je tegenstander wordt afgekeurd vanwege buitenspel waar niemand - behalve de grensrechter - van ziet dat het buitenspel is. Toch heeft er veel meer ingezeten voor Alphense Boys zaterdagmiddag.

Op bezoek bij SJC worden de doelpunten veel te gemakkelijk weggegeven: twee kopballen en twee keer balverlies op eigen helft. Maar het veldoverwicht van Alphense Boys is aanzienlijk. Alphense Boys is de ploeg die voetbalt. En Alphense Boys krijgt tal van uitgespeelde kansen. Het is 'heel ander voetbal' dan dat vorig seizoen op de mat gelegd is.

Bij een 2-3 stand wordt door Alphense Boys zowel een minuut voor rust als een minuut na rust één-op-één met de keeper een levensgrote kans gemist om de voorsprong te verdubbelen of te verdrievoudigen én daarmee de wedstrijd te beslissen. De eerste competitiewedstrijd eindigt uiteindelijk 4-4, in een slotfase waar SJC een rode kaart pakt.

'Negentig minuten lang genoten'

'Ik heb negentig minuten lang genoten', zegt trainer Remco Tuinenburg na afloop. 'Ik heb een goed voetballend Alphense Boys gezien tegen een hard werkend en opportunistisch SJC. Wij hebben goed voetballende goals gemaakt, maar ook doelpunten tegengekregen omdat hij niet goed georganiseerd staan.'

Zichtbaar is ook dat Alphense Boys zeker in offensief opzicht een stap heeft gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Met Daniël Abbink (Ter Leede) en Brent Ossevoort (ARC 2) op de backposities op de plekken van de vertrokken Quinzairo Boasman en Raychelo Fecunda, Julian van der Kwaak (Ter Leede) aanvallend op het middenveld ten faveure van Cem Sahin en voorin Thijs de Rooij (FC Lisse) voor Sami Haouam die weg is.

In de spits start Pierre Mokanda. Tuinenburg: 'Pierre komt uit ons O21-team, maar is bijna twee jaar geblesseerd geweest en is vorig seizoen geblesseerd overgekomen naar het eerste elftal. Hij is niet aan voetballen toegekomen, maar wij hebben besloten om hem erbij te houden en dit seizoen een kans te geven.' Op doel krijgt nieuwkomer Edwin Sudibyo de voorkeur boven Daniël Furtak. En het is Sudibyo die bij zijn terugkeer in het shirt van Alphense Boys vlak voor tijd de penalty van SJC keert.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Jelle Hak, 1-2 Julian van der Kwaak, 2-2, 2-3 Thijs de Rooij, 3-3, 4-3, 4-4 Romeo Pieters.

Hieronder zijn de interviews met trainer Remco Tuinenburg, aanvoerder Milan Stiphout en debutant Julian van der Kwaak te bekijken. Ook blikt Edwin Spliet, bestuurslid Technische Zaken en daarmee verantwoordelijk voor de samenstelling van de spelersgroep en technische staf, vooruit op het nieuwe seizoen. De samenvatting van SJC - Alphense Boys is bovenaan dit bericht te zien.