Adventskerk start pijpenactie ‘Vol op het orgel’

Foto: Adventskerk

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het authentieke Steinmeyer-orgel in de Adventskerk is nodig aan restauratie toe. In januari moeten de renovatiewerkzaamheden starten, de totale kosten bedragen maar liefst 150.000 euro.

Om dat enorme bedrag bij elkaar te krijgen is Stichting Vrienden van de Adventskerk met een speciale actie gestart. Het is mogelijk om een orgelpijp te adopteren. De in totaal 2360 orgelpijpen zijn allemaal te adopteren, voor bedragen van 25, 50 of 100 euro per stuk. Een heel register van 56 pijpen adopteren kan ook. 'We zullen alle registers open moeten trekken om dit bedrag middels de actie 'Vol op het orgel' op te halen', zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. 

'Wij zijn trots op dit instrument in de Adventskerk, trots dat het prachtig bespeeld wordt door onder andere stadsorganist Simon Stelling en trots dat het bij Alphen aan den Rijn hoort. We zijn ervan overtuigd dat veel Alphenaren dit markante gebouw met het unieke orgel willen behouden en dat de actie daarom zeer succesvol zal zijn', zegt De Kruijf.

Meer informatie over de orgelpijpactie is te vinden op de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.