Afgetreden wethouder Leo Maat getroffen door herseninfarct

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 18.12 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Leo Maat (GroenLinks) is vrijdag getroffen door een herseninfarct. Dat heeft René Driesen, fractievoorzitter van GroenLinks in de Alphense gemeenteraad, bekendgemaakt. Maandagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat Maat per direct stopt als wethouder vanwege gezondheidsredenen.

'Leo Maat heeft schade overgehouden aan de herseninfarct. De arts heeft hem geadviseerd om met onmiddellijke ingang te stoppen als wethouder', licht Driesen toe. 'Zoals hij zelf zegt: dit werk is topsport en dan moet je topfit zijn. En dat is hij op dit moment niet.'

Driesen is zondag persoonlijk gebeld door Maat met het slechte nieuws. 'Hij is bij kennis, maar heeft op dit moment moeite met lopen', vertelt Driesen. 'Leo is behoorlijk geschrokken. Hij weet dat dit heel ernstig is, waar hij rekening mee moet houden.'

Wethouder sinds 2018

Twee jaar geleden trad Leo Maat aan als wethouder in Alphen aan den Rijn. 'We gaan een heel prettig persoon missen', spreekt Driesen. 'Hij is halverwege deze raadsperiode en had graag zijn werk afgemaakt.' Onderzoeken in het ziekenhuis moeten uitwijzen hoe het verdere herstel van de afgetreden wethouder eruit komt te zien.

Burgemeester Liesbeth Spies was maandag niet in de gelegenheid om te reageren. 'We vinden het buitengewoon jammer om een gewaardeerde collega-bestuurder op deze manier te zien gaan. Terecht dat hij dit besluit heeft genomen, we wensen hem veel gezondheid toe', luidt de schriftelijke reactie van het college van burgemeester en wethouders.

advertentie advertentie