Alle Hens moet dansvloer sluiten, dwangsom vanwege bewust overtreden coronaregels

Gepubliceerd op 08 juli 2020 om 18.19 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een dansje doen in Alle Hens mag tot nader order niet meer. Nadat de politie de uitgaansgelegenheid in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn afgelopen zaterdag- op zondagnacht sloot omdat volop werd gedanst, en ook nog zonder dat mensen anderhalve meter afstand van elkaar hielden, heeft burgemeester Liesbeth Spies (CDA) woensdagmiddag ingegrepen.

Iedere dag dat Alle Hens de dansvloer opent, wordt een boete van 10.000 euro opgelegd. Per dag dat Alle Hens niet alle maatregelen op orde heeft waardoor aanwezigen te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar houden, kost de eet- en drinkgelegenheid dat 2500 euro.

Een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn zegt dat willens en wetens de regels 'ter bescherming van de gezondheid van ons allemaal' zijn overtreden, terwijl andere ondernemers zich wel aan de regels houden. Daarom is een dwangsom opgelegd. Dat betekent dat bij iedere volgende geconstateerde overtreding de horeca-ondernemer een flinke boete moet betalen.

Vanwege de coronacrisis mogen discotheken en nachtclubs tot 1 september niet open. Alle andere horecagelegenheden mogen wel open, mits alle bezoekers een vaste zitplaats hebben.

Lees ook: Politie grijpt in bij dansende cafébezoekers in Julianastraat

advertentie advertentie