Alphen geniet van openingsavond Zomerspektakel aan het Meer

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De eerste dag van het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn zit erop. Vele duizenden mensen zijn afgekomen op de optredens van Level 42, die de primeur heeft om de eerste buitenlandse act ooit op het Alphense festival te zijn, Guus Meeuwis, die de populairste Nederlandse artiest van de line-up van dit weekend is, en speciaal voor de jeugd rapper Kraantje Pappie en de deejays van Kris Kross Amsterdam.

Het regent pijpestelen tussen 16.00 en 18.00 uur. Veel bezoekers wachten daarom tot het droog is en druppelen vanaf 18.30 uur het festivalterrein binnen. Om zoveel mogelijk mensen die hun kaartje speciaal voor Level 42 hebben gekocht een dienst te bewijzen, start de Engelse popband een half uur later dan gepland. Zodra 'Running with the Family' wordt ingezet door Mark King, begint het publiek te klappen, dansen en zingen. Het is samen met het slotlied, 'Lessons in Love', het hoogtepunt van het optreden.

'Het regent meters bier'

Op enkele spetters na, blijft het na half zeven droog en vanaf acht uur 's avonds is er geen druppel meer gevallen. 'Als je de voorspellingen zag, dan boffen we enorm met het weer', zegt de organisatie van het Zomerspektakel aan het Meer. Kraantje Pappie brengt zijn bekendste hits en het terrein staat vol mensen als Guus Meeuwis voor de tweede keer in zijn loopbaan zijn opwachting maakt op het Zomerspektakel. Als vanouds wordt er meegezongen en vliegt het bier rijkelijk door de lucht.

De vuurwerkshow wordt opgevolgd door slotact Kris Kross Amsterdam, dat bijna een uur lang hits draait waar menig discotheek op los gaat. 'Mooi feestje, mooi dat dit in Alphen kan en gebeurt', blikt een festivalbezoeker terug op de avond. 'Ik kwam speciaal voor Guus, volgende week ga ik ook naar Eindhoven', zegt een ander. De rest van het Zomerspektakel aan het Meer is gratis te bezoeken. De zaterdag staat in het teken van Xander & Friends, op zondag treden onder anderen Nielson, Edwin Evers Band en Davina Michelle op.

Hieronder kun je de televisiereportage bekijken van de openingsavond van het Zomerspektakel aan het Meer.