Alphen genomineerd als mooiste gemeentehuis van de regio

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn is genomineerd voor het mooiste gemeentehuis in de regio. Regiogenoten konden de afgelopen periode een nominatie uitbrengen bij Omroep West. De juryleden Jaap Smit (commissaris van de Koning in Zuid-Holland), Charlie Aptroot (voormalig burgemeester van Zoetermeer) en Angelique Werner (toerisme-expert) hebben twintig gemeentehuizen geselecteerd en Alphen is één van de kanshebbers. 

'Uitzonderlijk fraai stadhuis'

Volgens jurylid Charlie Aptroot is het Alphense gebouw een 'uitzonderlijk fraai stadhuis'. Het gemeentehuis is een van de weinige moderne gebouwen onder de nominaties. Zijn collega-jurylid Jaap Smit is positief over de publieke functies in het gebouw. 'Een mooie en centrale plek waar inwoners zaken kunnen regelen en elkaar kunnen ontmoeten.'

Volgens het derde jurylid Angelique Werner heeft het iets 'buitenaards'. Het gebouw uit 2003 staat ook op een lijst van techwebsite Gizmodo met gebouwen die lijken op 'buitenaardse ruimteschepen'.

Concurrentie

Andere genomineerden zijn onder andere het gemeentehuis Bergambacht, het voormalig stadhuis Delft, het voormalig stadhuis Gouda en het stadhuis van Den Haag. De gemeentehuizen hoeven niet perse in gebruik te zijn om de prijs te kunnen winnen. 

Verslaggevers van Omroep West gaan de komende tijd bij de genomineerde gemeentehuizen langs. Stemmen kan via deze pagina. Begin september wordt de winnaar bekend gemaakt.