Alphen vecht ruim 26.000 euro bij elkaar tegen kanker

ALPHEN AAN DEN RIJN - 82 boksers en MMA-vechters gingen zaterdag in een uitverkocht Theater Castellum in Alphen aan den Rijn de strijd aan met elkaar om letterlijk te vechten tegen kanker. 26.401 euro was de opbrengst aan het einde van de avond, maar het eindbedrag loopt nog verder op omdat de donaties nog altijd binnenstromen.

'We organiseren dit voor de derde keer. De eerste twee edities waren bij Kassem Gym, nu staan we in de grote zaal van Castellum', zegt organisator Richard Bosman trots. Het aantal deelnemers is gegroeid van 26 naar 82. Onder meer de Alphense oud-profvoetballer Nick Coster, trainend bij Kassem Gym, stapte de ring in.

De Alphense boksscholen slaan de handen ineen en doen massaal mee aan het benefietgala. Naast Kassem Gym waren ook onder anderen Teus de Kruyf, Allround Boxing en 4Sport Training Center van de partij. Het ingezamelde geld wordt verspreid onder het Alpe d'HuZes en inloophuis SamenhuiS in Alphen aan den Rijn.

Persoonlijke verhalen

Vrijwel iedere deelnemer had een eigen motivatie om mee te doen. 'Mijn moeder is in december 2016 overleden aan kanker. Ik ben wegens omstandigheden in een pleeggezin geplaatst en nu heeft mijn pleegmoeder kanker', zegt Olivier Friesen. De 17-jarige inwoner van Aarlanderveen zamelde zelf bijna 2700 euro in. 'Supervet dat zoveel mensen me steunen en wilden sponsoren.'