Alphenaar (25) aangehouden voor beschieten woning in België

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn wordt verdacht van het beschieten van een woning in de buurt van Antwerpen. De Alphenaar is dinsdagochtend aangehouden.

Op zaterdag 7 augustus werd de woning in België beschoten, waar op dat moment minderjarige personen aanwezig waren. Er raakte niemand gewond. 'Na het schietincident vluchtte de verdachte met een auto. De Belgische politie zette in de omgeving direct een aantal controlepunten uit, waarbij een politieauto als blokkade op de rijbaan werd gezet', meldt de politie. 'De vluchtauto reed opzettelijk op een aantal politieagenten in, die het voertuig ternauwernood konden ontwijken. Daarop besloot de Belgische politie gericht te schieten op de auto.'

De bestuurder wist te ontkomen en reed met hoge snelheid richting Nederland. In de Rotterdamse wijk Nesselande eindigde de achtervolging, waar de verdachte uit de auto sprong en wist te ontkomen.

Valse kentekenplaten

Het voertuig werd door de politie in beslag genomen. Later bleek dat er valse kentekenplaten op bevestigd waren. 'Na onderzoek achterhaalde de politie het echte kenteken van de auto. Die bleek te zijn gehuurd op naam van een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn.'

Een arrestatieteam heeft de Alphenaar dinsdagochtend aangehouden in zijn woning. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.