Alphenaar aangehouden in onderzoek naar dode 54-jarige man uit Dreischor

Foto: Studio Alphen
Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft een 58-jarige Alphenaar aangehouden in het onderzoek naar het overlijden van een 54-jarige man uit Dreischor, die begin augustus in een bedrijfspand in Alphen aan den Rijn werd aangetroffen. De verdachte is dinsdagochtend aangehouden en zit in beperkingen.

De Alphenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer. Dat de verdachte nu in beperkingen zit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 'Op dit moment kan er verder niet inhoudelijk worden ingegaan op bevindingen uit het onderzoek', schrijft de politie in een bericht.

Bekende in korfbalwereld

Op vrijdag 3 augustus werd het stoffelijk overschot van Aldrik Frik uit het Zeeuwse Dreischor aangetroffen in een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg. Frik was directeur van DBF Medical Translations, dat gevestigd was in het pand. In de regio is Frik een bekende in de korfbalwereld. Bij Velocitas uit Leiderdorp was hij jarenlang coach van het G-korfbalteam.

Dagenlang werd onderzoek gedaan in en rond het gebouw, ook werd er een passantenonderzoek gehouden in de omgeving. De politie liet al vrij snel weten uit te gaan van een misdrijf