Alphenaar Noussair Mazraoui: ‘Ajax heeft de wereld versteld laten staan’

Gepubliceerd op 09 mei 2019 om 11.08 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De halve finales van de Champions League zijn het eindstation gebleken voor Ajax dit seizoen. In de Johan Cruijff Arena ging Ajax woensdagavond diep in blessuretijd met 2-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur.

'Ik had geen gedachte na het laatste fluitsignaal. Dit is zuur, ik voel me verslagen', sprak Noussair Mazraoui uit Alphen aan den Rijn na afloop. De 21-jarige Mazraoui begon als rechtsback, maar nam na de 2-2 de taak als controlerende middenvelder over van Lasse Schøne.

'Tottenham had meer energie dan wij'

'We moeten de tegentreffers analyseren om van te leren. Maar dit is een hele pijnlijke stap in ons leerproces', bekent Mazraoui tegenover Voetbalprimeur. 'Tottenham geloofde er aan het begin van de tweede helft nog in. Na de 2-1 werd het geloof bij hun groter. Tottenham had meer energie dan wij.

Ajax stuntte dit Champions League-seizoen door in de groepsfase twee keer niet te verliezen van Bayern München en in de achtste- en kwartfinales Real Madrid en Juventus te elimineren. 'Wij hebben dit niet verdiend. Wij hadden verdiend om naar de finale te gaan. Maar dat is voetbal... het blijft een spelletje waarin alles kan gebeuren.'

'Ik ben super trots op dit team en op wat we hebben bereikt. We hebben de voetbalwereld versteld laten staan en heel erg verrast. De hele wereld praat over ons. Dat is super mooi. Maar op dit moment is het nog te pijnlijk om dat te beseffen', besluit Mazraoui.

advertentie advertentie