Alphenaar Noussair Mazraoui debuteert voor Ajax in slotfase tegen NAC

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hij zat al een aantal keer bij de wedstrijdselectie, maar mocht zondagavond invallen en zijn debuut maken voor het eerste elftal van Ajax: Noussair Mazraoui uit Alphen aan den Rijn. De twintigjarige middenvelder verving in de 87ste minuut David Neres.

Op dat moment leidde Ajax 'slechts' met 2-1 tegen NAC Breda. In die paar minuten dat Mazraoui meedeed scoorde Hakim Ziyech uit een vrije trap 3-1. 'Dat was lekker. Dan weet je dat een eventueel foutje van jou niet dodelijk is', erkende Mazraoui na afloop tegenover Ajax TV.

'Ik kreeg van de trainer de opdracht mee dat mijn directe tegenstander niet aan de bal mocht komen', aldus Mazraoui. Hij heeft genoten in de Amsterdam ArenA. 'Mijn vader en broertje zaten op de tribune. Ik heb hen een knuffel gegeven, ze zijn heel erg trots.'

Shirt inlijsten

Mazraoui heeft zich het afgelopen anderhalf jaar onderscheiden in Jong Ajax. De oud-jeugdspeler van AVV Alphen en Alphense Boys werd om die reden vorig jaar gekroond tot Sportman van het Jaar in Alphen aan den Rijn. De multifunctionele voetballer kan op bijna alle posities terecht. Tegen NAC speelde hij op het middenveld. 'Ik ga het shirt inlijsten. Het krijgt een mooi plekje', besluit Mazraoui.