Alphenaar veroordeeld tot taakstraf van 30 uur voor ontucht met minderjarige vakkenvulster

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense oud-supermarktteamleider M. de J. is woensdag 31 januari door de rechtbank van Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur voor ontucht met een minderjarige vakkenvulster.

De rechtbank heeft slechts een klein deel van de tenlastegelegde ontuchtige handelingen bewezen verklaard. De verdachte heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan strafbare feiten, maar deze ontuchtige handelingen en aanrakingen zijn van een lichtere categorie dan de handelingen waarvan de verdachte gedeeltelijk is vrijgesproken.

Alleen ontuchtige handelingen in Nieuwkoop meegenomen in uitspraak

Uit de verklaring van het slachtoffer bleek volgens de rechtbank dat het grootste deel van de tenlastelegging in Alphen aan den Rijn heeft plaatsgevonden in de woning van M. de J..

Door de opgestelde tenlastelegging kon de rechter alleen uitspraak doen over de ontuchtige handelingen die in Nieuwkoop plaats hebben gevonden. De handelingen die in de woning van de J. zijn voorgevallen in Alphen aan den Rijn konden daarom niet mee worden genomen in de uitspraak van de rechtbank.

Rechtbank vindt gevangenisstraf niet passend

Eerder deze maand eiste het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van twee maanden voor seksueel misbruik, waarvan één maand voorwaardelijk voor M. de J..

De rechtbank vindt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf niet passend en komt daarom met een andere straf. De rechtbank heeft ook rekening gehouden met straffen die in vergelijkbare gevallen zijn opgelegd en veroordeelt M. de J. tot een taakstraf van 30 uur.

Meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag

De destijds 16-jarige medewerkster blijkt niet de enige minderjarige waarmee de oud-teamleider van de Albert Heijn in Nieuwkoop vergaand contact heeft gezocht. Naast de rechtszaak zijn er meerdere meldingen geweest van grensoverschrijdend gedrag, ook door minderjarigen. Dat hebben meerdere bronnen bevestigd aan Studio Alphen.