Alphenaren helpen politie: één verdachte van zakkenrollen 82-jarige man herkend

Foto: Politie / Omroep West
Foto: Politie / Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een paar uur nadat de politie foto's verspreidde van drie mensen die ervan verdacht worden een 82-jarige man uit Alphen aan den Rijn te hebben gezakkenrold, is de identiteit van een van de drie bekend. Een van de verdachten, de man die het geld gepind zou hebben, werd op sociale media massaal herkend door Alphenaren.

De politie meldt dinsdagavond dat zijn identiteit is achterhaald. Om die reden is zijn foto verwijderd. Wie de twee andere verdachten zijn, weet de politie nog niet. Hun foto zie je bovenaan dit artikel. Wie hen herkent wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

1000 euro van rekening gehaald

Een 82-jarige man is op vrijdag 29 november slachtoffer geworden van zakkenrollerij in Alphen aan den Rijn. Het voorval gebeurde bij winkelcentrum Herenhof. Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.

De man nam rond 13.45 uur geld op bij de pinautomaat in supermarkt Albert Heijn. Tijdens het pinnen is mogelijk zijn pincode afgekeken. Op camerabeelden is te zien hoe een man en vrouw proberen om de portemonnee van het slachtoffer uit zijn schoudertas te halen. Dat lukt in eerste instantie niet. Eenmaal buiten moet dat wel gelukt zijn, want als het slachtoffer thuiskomt is de pinpas verdwenen.

De 82-jarige man belt direct de bank, maar het is al te laat. Een andere man heeft even daarvoor bijna 1000 euro van zijn rekening gehaald. Dat gebeurde bij een geldautomaat in boekhandel Haasbeek aan de Keizershof.

Lees ook: Bejaarde man (82) slachtoffer van zakkenrollers in Alphen aan den Rijn