Van Dik Hout en Danjil Tuhumena op Alphens Bevrijdingsfestival

Foto: Rik Wolswijk

ALPHEN AAN DEN RIJN - De bekende Nederlandse band Van Dik Hout staat op de line-up van het Bevrijdingsfestival in Alphen aan den Rijn. Het nieuwe bestuur werkt hard om vrijdag 5 mei een groots muzikaal en feestelijk festival neer te zetten.

Het nieuwe bestuur, de sponsoren en de subsidie van de gemeente zorgen ervoor dat het jaarlijkse event op het Rijnplein ook dit jaar kan plaatsvinden. Presentator Frank Schildkamp is te spreken over het nieuwe bestuur: 'Het enthousiasme is duidelijk voelbaar.'

In korte tijd heeft de kersverse organisatie hard gewerkt aan een programma dat tipt aan de voorgaande edities. De eerste naam die zij aankondigde, is Van Dik Hout. Met hun bekendste nummer "Zo stil in mij" kan deze oer-Nederlandse band niet ontbreken op een Bevrijdingsfestival. Ook The Naked Truth, een Golden Earring tributeband uit Alphen, en de Alphense artiest Danjil Tuhumena (& Friends) beklimmen het podium. Elke zaterdag maakt de organisatie nieuwe namen bekend via de Instagram- en Facebookpagina van Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn.

Gratis toegang

Het Bevrijdingsfestival is meer dan een leuk muziekfeest. 5 Mei is een dag om na te denken over vrijheid, mensenrechten en democratie. Dat is niet vanzelfsprekend. 'Stilstaan bij het feit dat we leven in vrijheid is zo’n belangrijk thema, dat mogen we niet laten liggen', zegt Schildkamp. Het festival blijft gratis toegankelijk voor alle bezoekers, zodat iedereen de vrijheid kan vieren. Want ‘Vrijheid geeft je energie!’. Het passende thema dit jaar.

Het Bevrijdingsfestival is van 16.00 tot 23.30 uur te bezoeken op het Rijnplein.