Alphens echtpaar ontroerd door kaartje van buurtbewoners: ‘Ze willen de kinderen bedanken’

Foto: Anjo Duijkers-Vos

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het echtpaar Vos uit Alphen aan den Rijn is dinsdag verrast met een kaartje. Op het kaartje wordt het echtpaar een hart onder de riem gestoken vanwege de coronacrisis. 'Mijn ouders waren zeer ontroerd door het gebaar', zegt Anjo, een van hun dochters.

Op de kaart staat de tekst: 'Jij moet binnen blijven, dat is niet leuk. Daarom is deze kaart voor u. Xxx de buurt.' Ant (86) en Gerrit (89) wonen in Panorama Driehoorne, de woontoren naast serviceflat Driehoorne. Het echtpaar heeft geen idee van wie de kaart komt, behalve dan dat deze van een buurtgenoot komt. 'Mijn ouders willen graag nadrukkelijk de kinderen bedanken', zegt Anjo.

Er worden inmiddels verschillende oproepen geplaatst om kaartjes te sturen naar ouderen in onze gemeente. Zo heeft de Bruna in het Boskoopse centrum een speciale brievenbus voor zorgcentrum Floravita staan en roept ook verpleeghuis Oudshoorn op om kaartjes naar bewoners te sturen.

'Ook als je niemand persoonlijk kent maar onze collega’s of bewoners toch wilt laten weten dat je aan hen denkt, is jouw kaartje heel erg welkom! We verzamelen deze op een mooie plek', meldt verpleeghuis Oudshoorn in een bericht.