‘Alphens’ K-Liber brengt EK-nummer uit: ‘Na groepsfase gaat gevoel ontstaan dat Nederland kampioen wordt’

Foto: Bent Lampe

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aan de vooravond van het Europees kampioenschap voetbal is een EK-nummer met een Alphens tintje uitgebracht: We Worden Kampioenen! van Benny Beenham, K-Liber en FinsyTwinzz. 'Ik denk dat Nederland heel ver gaat komen', voorspelt K-Libers Patrick Zimmerman, alias Mega-Master, hoopvol.

We gaan terug naar 2004. In dat jaar scoort K-Liber een nummer twee-hit in de Top 40 met Viben. Patrick Zimmerman uit Alphen aan den Rijn wordt uit het niets een beroemdheid met twee van zijn beste vrienden. 'Het was een rumoerige tijd', blikt uit terug in het Studio Alphen-radioprogramma Actually Saturday. 'We werkten alle drie, ik op Schiphol en mijn twee collega's waren leraar. Het werd een uit de hand gelopen hobby.'

'Daarna hebben we nog wel hitjes gehad, maar niet meer zo groot als Viben. K-Liber is blijven optreden, maar we wilden minder in de publiciteit staan vanwege werk en privé. We zijn hobbyisten.' Inmiddels zijn Zimmermans kompanen opgevolgd door twee nieuwe leden.

België

Zes jaar geleden verliet Patrick Zimmerman Alphen aan den Rijn. Hij woont nu in België. 'Ik heb heel veel zin om nieuwe muziek te maken. Met corona zat ik binnen, kwamen nieuwe ideeën op en ben ik benaderd door Benny Beenham om dit nummer te maken', vertelt de K-Liber-ster. 'Ik heb toen FinsyTwinzz erbij gehaald en hebben we een knaller gemaakt.'

'Ik maak geen muziek om geld te verdienen, maar om mensen blij te maken', antwoordt hij op de vraag of zo'n EK-plaat uitbrengen een beetje lucratief is. 'Dit is voor mij een opstapje om mijn eigen muziek te promoten die eraan komt.' Want bij dit nummer blijft het niet. Binnenkort brengt Timmerman een eigen EP uit.

Terug naar We worden kampioenen!. 'K-Liber, Benny Beenham en FinsyTwinzz is een samensmelting van een aantal leuke mensen bij elkaar met een goede sfeer', zegt Zimmerman. 'Ik vind het een topnummer geworden.' En aangezien hij tegenwoordig in België woont, is er ook een Belgische versie.

Verwachtingen dit EK

Maar, als het erop aankomt is Patrick Zimmerman dit EK supporter van Oranje. Wat hij verwacht van het Nederlands Elftal? 'Ik ben geen voorstander van het 5-3-2-systeem, maar ik zie het toch positief in', analyseert hij.

'Met alle geluk komt Nederland door de eerste fase en dan gaat het gevoel ontstaan in Nederland dat we kampioen worden', zegt hij met een knipoog naar de uitgebrachte EK-single.

Hieronder is het radio-interview met Patrick Zimmerman te beluisteren. Actually Saturday wordt iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur uitgezonden op Studio Alphen.