Alphense Avond4Daagse verder onder vlag Stichting Vakantiespel 

Avondvierdaagse Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense Avond4Daagse is terug van weggeweest. In 2023 gaat de Alphense Avond4Daagse verder als onderdeel van Stichting Vakantiespel.

De Alphense Avond4Daagse wordt sinds 2015 weer georganiseerd in Alphen aan den Rijn na een afwezigheid van ruim achttien jaar. In 2023 is de zesde editie. Even rekenen leert dat een aantal jaren noodgedwongen is overgeslagen door de coronamaatregelen. De bestuursleden van de Alphense Avond4Daagse, Sandra Wansinck en Richard Zoetemelk stonden na deze jaren voor een grote opgave. Het vrijwilligersbestand was na twee jaar afwezigheid geslonken, evenals het bestuur dat uit nog maar twee personen bestond. Reden voor hen om te zoeken naar een mogelijke samenwerking.

Voorzitter Stefan de Graaf van Stichting Vakantiespel geeft aan niet specifiek op zoek te zijn geweest naar uitbreiding van de evenementen: 'De Alphense Avond4Daagse sluit echter goed aan bij onze andere evenementen. De doelgroep is hetzelfde, kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast bleek er een grote overlap te zitten in het vrijwilligersbestand van de twee organisaties. Kortom, genoeg redenen om voor een gezamenlijke doorstart te gaan.'

Drie evenementen

Met de toevoeging van de Avond4Daagse heeft Stichting Vakantiespel nu in totaal drie evenementen onder zich. Verder zijn dit Sint in Alphen, die onder andere de Alphense intocht organiseert en Het VakantieSpel. De zesde Alphense Avond4Daagse is van 22 tot en met 25 mei.