Alphense Boys A1 zorgt voor bekerstunt, Ajax A1 tegenstander in kwartfinale

ALPHEN AAN DEN RIJN - Over twee of drie weken staat er voor een paar miljoen euro op het voetbalveld van Alphense Boys. De A1 van Ajax, vol met contractspelers die al een aantal miljoen euro waard zijn, komt dan naar Alphen aan den Rijn voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

En dat alles na de bekerstunt van Alphense Boys A1 (JO19-1) tegen FC Volendam A1 van dinsdagavond. De wedstrijd eindigde in 1-1. Met een afstandsschot zorgde Tarik Zaanani voor de 1-1, nadat de Noord-Hollanders in de eerste helft uit een hoekschop de 0-1 hadden gemaakt. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Alphense Boys nam de penalty's, volgens het ABBA-systeem, beter. Volendam miste de eerste strafschop. Brian Bor, Nick Broekhuizen, Mike Mulder en Steven van der Pijl scoorden. Toen Bas Schol Volendams vierde te nemen strafschop pakte, brak het feest los.

Datum nog niet bekend

Wanneer de beker-kwartfinale tussen Alphense Boys A1 en Ajax A1 wordt gespeeld, is nog niet bekend. Vanwege internationals die Ajax moet afstaan voor een trainingsstage van het Nederlands Elftal, wordt het duel vermoedelijk in de eerste week van maart - in Alphen aan den Rijn - gespeeld. Saillant detail, de Alphense oud-profvoetballer John Heitinga is trainer van Ajax.

Een groot deel van de huidige Boys-ploeg was er twee jaar geleden ook bij toen PSV B1 naar Alphen kwam voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Alphense Boys verloor toen met 1-2 van de Eindhovenaren, maar in blessuretijd werd bijna nog de 2-2 gemaakt.

Bekijk ook: Televisiereportage 'Alphense Boys B1 ontvangt PSV B1 in kwartfinale KNVB Beker'