Alphense Boys knokt zich naar overwinning op Silvolde

ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee doelpunten uit dode spel-situaties hebben Alphense Boys zondag de zege bezorgd op Silvolde. Op slag van rust schoot Cem Sahin een vrije trap binnen (1-1) en diezelfde Sahin legde de bal in de tachtigste minuut op het hoofd van Noah Barendse (2-1). Balverlies op het middenveld kostte Alphense Boys al vroeg de 0-1.

'Wij zijn rustig gebleven en hebben gedaan wat we moesten doen', zegt Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg over de vroege achterstand van zijn ploeg. 'Wij zijn blijven voetballen en waren de bovenliggende partij.' Na de 2-1 moest Alphense Boys volle bak in de verdediging, mede doordat Tarik Zanaani met twee gele kaarten het veld voortijdig verliet. Maar de thuisploeg hield stand: een bal werd van de doellijn gehaald, Silvolde kopte de bal voorlangs en Boys-keeper Daniël Furtak pakte een hoekschop bij de eerste paal.

Met acht punten uit vier wedstrijden staat Alphense Boys op de tweede plek in de Hoofdklasse A. 'Wie had dat verwacht hè, na zo'n voorbereiding', glundert Tuinenburg. 'Dit is mooi. Wij zitten in een proces, dit geeft vertrouwen en de jongens gaan erin geloven. Wij mogen blij zijn met zoals het gaat.'

Scoreverloop Alphense Boys - Silvolde 2-1 (1-1): 0-1 Wout Blasman, 1-1 Cem Sahin, 2-1 Noah Barendse.

Hieronder zijn de radio-interviews met Remco Tuinenburg, Mike Bavelaar en Noah Barendse te beluisteren.