Alphense Boys-speler Kelvin Maynard doodgeschoten

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys-speler Kelvin Maynard is woensdagavond doodgeschoten in Amsterdam. De auto waarin de voetballer zat werd vanaf een motorvoertuig onder vuur genomen.

De oud-profvoetballer maakte afgelopen zomer de overstap van Quick Boys naar Alphense Boys. Hij speelde zondag nog mee in de verloren wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer. 'Afgelopen nacht bereikte ons het verschrikkelijke bericht van het overlijden van Kelvin Maynard', meldt de Alphense voetbalclub in een bericht. 'Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden.'

De selectie van Alphense Boys traint donderdagavond niet, maar komt wel bijeen. De competitiewedstrijd van het vlaggenschip van Alphense Boys, uit tegen Hollandia, gaat dit weekend niet door.

Schutter op motor

Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. De schutter zat, samen met iemand anders, op een motorvoertuig. Zij zijn na het lossen van de schoten op de vlucht geslagen. De auto van Maynard kwam tot stilstand tegen de voorgevel van een brandweerkazerne.

Brandweerlieden probeerden het slachtoffer daarna te reanimeren, maar Maynard overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Het onderzoek naar de liquidatie is nog in volle gang, meldt de politie. De verdachten zijn nog steeds spoorloos.

Kelvin Maynard is 32 jaar geworden.