Gepubliceerd op 14 Oktober 2018 om 17.37 uur

Alphense Boys staat op uit de dood in Gemert

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het leek een afgang van de bovenste plank te worden zondag. Na achttien minuten stond Alphense Boys met maar liefst 3-0 achter in en tegen Gemert, de nummer twee van de ranglijst in de Hoofdklasse B dat al vijf keer op rij had gewonnen. Maar als een wonder stond het na afloop van de wedstrijd 3-5. Een broodnodige overwinning (pas de tweede van het seizoen) voor Alphense Boys (nu negende met zeven punten) om vertrouwen te tanken na weken vol teleurstellingen.

Alphense Boys begon met wat hen de voorgaande weken al de nodige gelijke spelen en nederlagen had opgeleverd: een domme tegengoal. Miscommunicatie strafte Ralf Kemper in de tweede minuut genadeloos af. Thijs van Pol lobde de bal enkele minuten later over Tim van der Linden heen en diezelfde Van Pol kopte de bal uit een counter (Alphense Boys zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, Gemert kwam er in de omschakeling razendsnel uit, red.) in de touwen.

Doelpunten met ‘een luchtje’

Al snel kwam Alphense Boys terug in de wedstrijd. Arjan Ouwendijk promoveerde een voorzet van Lilinho Martins tot doelpunt en Mike Bavelaar schoot van afstand raak. Thijs Hoogenboom kon tien minuten na rust scoren uit een dieptepass van Thom Nouwens. Alphense Boys ging op jacht naar de 3-4 en was er een aantal keer dicht bij. Uiteindelijk viel die 3-4 en later ook de 3-5.

Allebei dubieuze doelpunten. Want, was de bal eerder die aanval wel of niet over de achterlijn? En was het wel of geen aangeschoten hands? Hoewel Alphense Boys eerder die wedstrijd pech had, omdat vriend en vijand niet overtuigd was dat de afgekeurde treffer ook echt buitenspel was, had Alphense Boys nu geluk. Boris Zanoli (3-4) en Nouwens (3-5, strafschop) scoorden.

Scoreverloop Gemert - Alphense Boys 3-5 (3-2): 1-0 Ralf Kemper, 2-0 Thijs van Pol, 3-0 Thijs van Pol, 3-1 Arjan Ouwendijk, 3-2 Mike Bavelaar, 3-3 Thijs Hoogenboom, 3-4 Boris Zanoli, 3-5 Thom Nouwens.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hein van Heek, Arjan Ouwendijk en Thom Nouwens beluisteren

advertentie
.
advertentie