Alphense Boys lijkt tweede klasse-ambitie zaterdagteam los te laten, prioriteit JO21

Gepubliceerd op 21 januari 2020 om 13.11 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kans is groot dat Alphense Boys de prioriteit van het eerste zaterdagteam gaat verleggen naar het nieuw op te zetten JO21-team. Bestuurslid Gerard Haverkamp noemt dat een voorspelbaar scenario. Op korte termijn gaat de club daar een keuze in maken.

Toen twee jaar geleden het plan werd gelanceerd om een eerste elftal in het leven te roepen bij de zaterdagamateurs, was de ambitie om binnen vijf jaar minimaal op tweede klasse-niveau actief te zijn met als doel een springplank te vormen voor spelers tussen de JO19 (A1) en het eerste elftal.

Voetballen in de tweede klasse is in Alphense Boys' ogen de minimale standaard om de JO19-spelers voor de club te behouden, zodat zij niet elders hun heil gaan zoeken. Maar de nieuwe JO21-competitie die de KNVB in het leven roept per komend seizoen, doet de zaken drastisch veranderen.

Concept SJC-VVSB

Spelers uit de JO19 gaan in een nieuw elftal en in een nieuwe competitie spelen tegen louter profclubs (en drie andere amateursclubs, red.). Intern, binnen die vier competities, kan er gepromoveerd en gedegradeerd worden. Maar Alphense Boys kan niet uit de JO21-competitie zelf degraderen.

'We zijn ons enorm aan het beraden hoe we door gaan met het zaterdagteam. Hoe prestatief Boys 1 op zaterdag wordt, moeten we met elkaar het over hebben', aldus Haverkamp, die zegt dat Alphense Boys wel een prestatief zaterdagteam behoudt. De tweede klasse-ambitie wordt dan losgelaten. Voetballen in de vierde of derde klasse, zoals SJC en VVSB doen naast hun eerste elftal op zondag in de derde divisie en hoofdklasse, volstaat.

Alphense Boys gold samen met SCH '44 voorafgaand aan dit seizoen als belangrijkste titelkandidaat in de 4e Klasse B. Waar SCH alle wedstrijden heeft gewonnen tot nu toe, wist Alphense Boys vier keer niet te winnen. Daardoor stevent SCH '44 onbedreigd af op het kampioenschap en moet Alphense Boys proberen via de nacompetitie te promoveren.

Lees ook: John Cuvelier stopt als trainer Alphense Boys Zaterdag

advertentie advertentie