Bizar ‘doelpunt’ leidt verlies Alphense Boys in, degradatiespook vliegt richting Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zes wedstrijden heeft Alphense Boys nog om het vegelijf te redden. Op de tiende plek staat Alphense Boys weliswaar in de Hoofdklasse B, maar de voorsprong op nummer dertien IFC (nacompetitieplek) is nog maar twee punten.

'De ondersten komen steeds dichter bij. Ons geluk is dat IFC verliest. Maar wij mogen nooit in die situatie komen', vindt Alphense Boys-trainer Hein van Heek. 'We moeten punten gaan pakken in de laatste zes wedstrijden. We hebben er nog minimaal negen nodig.'

Bizar 'doelpunt'

De uitwedstrijd tegen nummer voorlaatst Vlissingen werd verloren door Alphense Boys. Met 2-1. Maar pech blijft de Alphenaren achtervolgen. Ook in Vlissingen bleef Alphense Boys zondag weinig bespaard. De 1-1 viel na een kapitale blunder van het arbitrale trio. Op televisiebeelden van Omroep Zeeland is te zien dat de bal tegen de stang achter het doel wordt geschoten, maar de scheidsrechter zag er een doelpunt in.

De gemoederen liepen hoog op en de scheidsrechter besloot de wedstrijd voor twintig minuten te staken. De 1-1 (70ste minuut) viel op een moment dat er nog niet veel aan de hand was voor Alphense Boys, dat zelf via Bas van Zoest op 0-1 was gekomen. Een pass van middenvelder Arjan Ouwendijk werd onderschept door Renzo Roemeratoe. De verdediging greep niet in en Roemeatoe scoorde 2-1.

Scoreverloop Vlissingen - Alphense Boys 2-1 (0-1): 0-1 Bas van Zoest, 1-1 Vjeko Krezo, 2-1 Renzo Roemeratoe.

Hieronder kun je de 1-1 van Vlissingen zien op televisiebeelden van Omroep Zeeland. Daaronder zijn de radio-interviews met Hein van Heek, Tim van der Linden en Raychelo Fecunda (allen Alphense Boys) te beluisteren.