Alphense Boys Zaterdag maakt het zichzelf knap lastig tegen Woubrugge

ALPHEN AAN DEN RIJN - Geen vuiltje leek er aan de lucht voor Alphense Boys. Comfortabel leidde de zaterdag-vierdeklasser bij Woubrugge met 0-3. Dankzij een prima binnengeschoten vrije trap en een dekkingsfout bij de Alphenaren kwam Woubrugge terug tot 2-3. En dus werd het nog spannend. Toch won Alphense Boys (2-4) en boekte de tweede competitiezege van het seizoen.

Sahr Kabuta ontsnapte al vroeg in de wedstrijd aan de Woubrugse aandacht en maakte één-op-één met de keeper 0-1. Diezelfde Kabuta maakte verderop in de eerste helft de 0-2. Daarvoor had Alphense Boys al een hoop kansen op scoreverdubbeling omzeep geholpen. Vlak na rust tekende Jesse Boateng voor de 0-3, die door Delano Kip vrij voor de keeper werd gezet.

Shijie Hu (ex-Alphense Boys) en Thomas Osthoff brachten de spanning terug, totdat Boateng Alphense Boys vijf minuten voor tijd verloste: Kabuta gaf de voorzet, Sontjie Roosberg kopte naar Boateng, die in twee instanties binnenschoot. Alphense Boys klimt door de zege naar de zevende plek in de 4e Klasse A. De Alphenaren hebben zes punten uit vier wedstrijden

Scoreverloop Woubrugge - Alphense Boys 2-4 (0-2): 0-1 Sahr Kabuta, 0-2 Sahr Kabuta, 0-3 Jesse Boateng, 1-3 Shijie Hu, 2-3 Thomas Osthoff, 2-4 Jesse Boateng