Gepubliceerd op 14 Oktober 2019 om 10.50 uur

Alphense Boys zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen

ALPHEN AAN DEN RIJN - En weer heeft Alphense Boys verloren. Voor de vierde keer al dit seizoen. Het is dat - in tegenstelling tot vorig seizoen - vrijwel alle ploegen in de Hoofdklasse A de nodige punten verspelen waardoor het gat met de top nog niet onoverbrugbaar groot is, maar de titelaspiraties kunnen voorlopig opgeborgen worden in de koelkast.

Zaterdagavond ging Alphense Boys met 3-2 onderuit bij Quick '20, op papier een kampioenskandidaat. Ook in Oldenzaal kreeg Alphense Boys heel gemakkelijk een doelpunt tegen. Door de afwezigheid van Kasper Michel en het wegvallen van Kelvin Maynard hebben de Alphenaren dat probleem nog niet goed genoeg onder de knie.

Penaltymoment

Hét moment van de wedstrijd was een strafschop voor Quick '20. De speler van Quick schoot de bal over, maar de kalktrap moest worden overgenomen omdat spelers van Alphense Boys te vroeg inliepen terwijl de Quick-schutter zijn aanloop driemaal onderbrak.

'Wij mogen niet te vroeg inlopen, hij mag zijn aanloop niet onderbreken. Dit had een vrije trap voor ons moeten zijn', baalt Alphense Boys-trainer Hein van Heek, die zich ook niet kon vinden in de beslissing van de arbiter om bij een sliding te fluiten voor hands.

Scoreverloop Quick '20 - Alphense Boys 3-2 (1-1): 1-0 Jelle Leenders, 1-1 Arjan Ouwendijk, 2-1 Jip Kemna (strafschop), 3-1 Melvin Degenaar, 3-2 Bas van Zoest.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hein van Heek en Bas van Zoest terugluisteren.
advertentie
 
advertentie