Alphense gemeenteraad vindt cultuurvisie opnieuw ondermaats

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Leo Maat (GroenLinks) heeft er flink van langs gekregen tijdens de behandeling van zijn cultuurvisie in de gemeenteraadsvergadering donderdagavond. Voor de tweede keer krijgt zijn cultuurvisie een onvoldoende van de gemeenteraad. Het visiedocument is in de ogen van raadsleden kwalitatief niet goed en verre van volledig.

Toch nam de gemeenteraad de cultuurvisie aan, zoals begin oktober al duidelijk werd, zodat de goede zaken uit deze nota uitgevoerd kunnen worden en niet blijven liggen. Voorbeelden zijn het aannemen van een cultuurmakelaar en het opstarten van een cultuurplatform.

Wethouder Maat krijgt een jaar de tijd van de gemeenteraad om met weer een nieuwe - derde - versie te komen, waar onder meer het poppodium, de bibliotheek die op dit moment in het Alphense centrum gebouwd wordt, Parkvilla en de exploitatie van Theater Castellum in zijn opgenomen.

Stemming gemeenteraad

Voor (29): Nieuw Elan (9), CDA (6), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), ChristenUnie (2), SGP (1), Wijken & Kernen Belangen (1).

Tegen (10): VVD (6), SP (2), Beter Alphen (1), RijnGouweLokaal (1).

39 van de 39 raadsleden waren aanwezig.

Hieronder kun je de radio-interviews met wethouder Leo Maat (GroenLinks), raadsleden Marjon Verkleij (CDA), Anouk Noordermeer (VVD) en Ank de Groot (RijnGouweLokaal) terugluisteren.