Alphense Jaarmarkt gaat alsnog door: gemeente zegt extra bijdrage toe

Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN - De organisatie van de Jaarmarkt heeft deze week overeenstemming bereikt met de gemeente, het evenement gaat toch door. De gemeente heeft een financiële bijdrage toegezegd, waarmee in ieder geval het dagprogramma door kan gaan. 

Het is niet zeker dat er ook een avondprogramma gaat komen. Volgens voorzitter Hans van Beek is de stichting Jaarmarkt nog niet uit de zorgen. Voor een goed artiestenprogramma gaat de organisatie op zoek naar sponsoren. 

Op losse schroeven

In januari ontstond commotie toen de organisatie van de Jaarmarkt kenbaar maakte geen vergunning aan te vragen voor het evenement dit jaar. Regeldruk en oplopende kosten waren reden voor het bestuur om geen Jaarmarkt te organiseren.

Raadsleden uitten al snel hun onvrede over de gang van zaken. Onder andere Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) en Ank de Groot (RijnGouweLokaal) stelden direct nadat het nieuws naar buiten kwam raadsvragen.   

Sinds die tijd is de organisatie in gesprek met de gemeente om een oplossing te vinden. Daarover werd deze week een akkoord bereikt. De Jaarmarkt vindt dit jaar plaats op woensdag 18 september.

Lees ook: Alphense Jaarmarkt dreigt dit jaar niet door te gaan: ‘Vlag hangt halfstok’