Alphense jaarmarkt: lees hier alles wat je moet weten

Alphense jaarmarkt Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl) / Wesley Weijers

ALPHEN AAN DEN RIJN - Woensdag worden er opnieuw tienduizenden bezoekers verwacht in het Alphense centrum tijdens de jaarmarkt. De weersverwachting is gunstig. Heel warm wordt het niet, maar de paraplu kan thuis blijven.

Naast alle marktkramen die door het centrum verspreid staan en de kindervrijmarkt die om 08.30 uur begint in het Burgemeester Visserpark, vinden er ook verschillende activiteiten plaats. Op het Rijnplein zijn er vanaf 12.00 uur optredens van onder andere het Shantykoor de Kreunende Sluisdeuren en Marco de Hollander. Ook zijn er muzikale optredens op het Thorbeckeplein, aan de Paradijslaan en in de Maranathakerk. De kermis langs de Thorbeckestraat is van 10.30 tot 23.00 uur geopend.

Uiteraard ontbreekt de marketentster, de bekende Alphense koek, ook dit jaar niet. Verschillende bakkers in Alphen aan den Rijn verkopen de lekkernij. Winkelcentrum De Aarhof organiseert een eetwedstrijd met de marketentsters. Deelnemers krijgen vijf koeken voorgeschoteld. Wie deze als eerst opeet en de mond leeg heeft maakt kans op prijzen en een wisselbokaal.

Avondprogramma

Om 19.00 uur start het afsluitende feest op het Rijnplein. Alphenaar Menno Aben start op het podium, waarna ook de Hermes House Band, Barry Badpak, Het Feestteam en Wolter Kroes zullen optreden. 

In de Julianastraat wordt het straatfeest georganiseerd. Het feest is buiten van 20.00 uur tot middernacht, bezoekers moeten zestien jaar of ouder zijn. Na middernacht gaat het feest binnen, bij Schatjes, Bar Amsterdam en Alle Hens, tot in de kleine uurtjes door.

Live op radio

De Alphense jaarmarkt is vanaf woensdagmiddag live te volgen op radio bij Studio Alphen. Verslaggevers van de lokale omroep zijn in het centrum van Alphen aan den Rijn aanwezig om verslag te doen van de markt, activiteiten en optredens. De uitzending beluisteren kan via de radio, televisie en via de livestream op deze website.

Lees ook: Weersverwachting Alphense jaarmarkt: paraplu kan thuis blijven
Lees ook: Wolter Kroes, Hermes House Band en Het Feestteam op feestavond jaarmarkt