Alphense jongeren bouwen kleuterschool in Oeganda

Groep die namens World Servants naar Oeganda gaat Foto: World Servants Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Negen Alphenaren steken deze zomer hun handen uit de mouwen in Oeganda. Van 16 juli tot 5 augustus gaan ze in het dorp Cinya aan de slag om een kleuterschool te bouwen.

Dirk Bruijnes, Loes Stigter, Martine Wielinga, Maya de Wilde, Naomi van ’t Wout, Nienke Hoogendoorn, Peter van ’t Wout, Rob Wielinga en Ruben van ’t Wout gaan samen met 26 andere jongeren en leiders op reis. In Cinya bouwen ze samen met de lokale gemeenschap aan een kleuterschool, zodat kinderen daar al op jonge leeftijd naar school kunnen.

Dat geeft hen een betere basis in het leven en zorgt ervoor dat ze in staat zijn om op latere leeftijd middelbaar en tertiair onderwijs te volgen. Iets wat in Oeganda voor lang niet alle kinderen is weggelegd. Bovendien maakt de kleuterschool het belang van onderwijs duidelijk en motiveert de ouders hun kinderen naar school te laten gaan.

World Servants

De reis is een project van World Servants dat de Oegandese organisatie AEE Uganda ondersteunt. Het doel van een project is tweedelig. Het project helpt gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw dat wordt gerealiseerd, ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid.

De interactie met de gemeenschap zorgt voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.

Uitzwaaien

Zondag 10 juli om 9.30 uur wordt de groep met een kerkdienst in de Adventskerk uitgezwaaid. De jongeren verzorgen een presentatie over hun werkzaamheden. Na afloop is er gelegenheid om de reizigers de hand te schudden.

Actiegroep Alphen aan den Rijn haalde met verschillende acties geld op voor hun reis. Er zijn Sintpakketten en stroopwafels verkocht en er is een bingo georganiseerd. De groep is nog altijd te sponsoren. Een bijdrage overmaken kan via hun actiepagina.