Alphense jongeren stellen zelf avonden in Parkvilla samen: ‘In contact komen met kunst en cultuur’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Bruisende en bovenal zelfgeorganiseerde vrijdagavonden voor jongeren; dat is het uitgangspunt van Parkvilla, het Jeugdtheaterhuis en de Nieuwe Muziekschool Alphen. Vrijdag 24 maart vindt de aftrap van deze avonden plaats met een grote brainstormsessie.

Tijdens deze speciale jongerenavonden krijgt de jongere doelgroep de kans om zelf hun avond in te richten rondom kunst en cultuur. Ook is er de mogelijkheid om de bijbehorende activiteiten te bedenken en deze zelf tot uitvoering te brengen. Er vonden al avonden plaats speciaal voor jongeren, maar nog niet eerder met deze insteek. ‘Het is belangrijk dat jongeren in contact komen met kunst en cultuur, maar het is voor ons niet altijd even inzichtelijk wat deze doelgroep dan precies aanspreekt binnen dit culturele domein’, licht Jeroen de Meij toe, namens de cursus- en evenementenafdeling van Parkvilla.

De vrijdagavond moet zo dus in het teken komen te staan van de culturele interesses van Alphense jongeren tussen de 14 en 18 jaar. ‘Het is de bedoeling dat de bedachte ideeën zelf ook daadwerkelijk tot uitvoering worden gebracht en dat de jongeren dus echt aan het regelen gaan’, gaat De Meij verder. ‘Dat zelf regelen en uitvoeren, draagt ook bij aan de ontwikkeling van deze jongeren, net zoals het bezig zijn met kunst en cultuur dat doet.’

Inspiratieboost

Om dit idee op een goede en inspirerende manier van de grond te krijgen, staat vrijdagavond 24 maart in het teken van het brainstormen naar verdere ideeën. Een gehele verdieping van het cultuurcentrum wordt omgetoverd tot een heus visueel spektakel met onder andere muziek, waardoor er een inspiratieboost kan worden gecreëerd. Door verschillende inspiratierondes kunnen er op een speelse manier mooie ideeën ontstaan.

De brainstormavond begint om 19.30 uur. Van tevoren aanmelden kan bij Parkvilla, maar zonder aanmelding aanschuiven is ook toegestaan.