Alphense Julianabrug dreigt in te storten

De Koningin Julianabrug in Alphen a/d Rijn is met onmiddellijke ingang voor al het weg-, fiets-, voetgangers- en scheepvaartverkeer afgesloten. De brug voldoet niet meer aan de veiligheidseisen.

De hoofddraagconstructie van de draaipunten zijn aangetast door roest en de kans is aanwezig dat de brug bezwijkt.

Wethouder van Velzen heeft de adviezen van deskundigen overgenomen en besloten de brug met onmiddellijke ingang te sluiten. Ook heeft de provincie Zuid-Holland een stremming opgelegd aan het scheepvaartverkeer.

De herstelwerkzaamheden nemen weken tot maanden in beslag. Er bestaat een kleine kans dat de brug volgende week toch veilig genoeg blijkt voor weg- of scheepvaartverkeer. Maar niet voor beiden.

Het verkeer wordt omgeleid via de Albert Schweitzerbrug of de Steekterbrug. De omleidingsroute wordt met verkeersborden aangegeven. De wethouder stelt alles in het werk om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Volgens hem is het echter onvermijdelijk dat het verkeer hier hinder van gaat ondervinden. Het risico is echter te groot dat er ongelukken gaan gebeuren. Hij kan en mag de signalen van deskundigen niet negeren.


Bron: Alphen Stad FM