Alphense kermis blijkt op nieuwe locatie nog steeds in trek: ‘Wij zijn erg tevreden’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tot en met woensdag staat de Alphense kermis op een nieuwe locatie: het parkeerterrein bij voetbalvereniging ARC. Die nieuwe plek lijkt in de smaak te vallen bij zowel bezoekers als kermisexploitanten. 'Ik verwacht hier wel goede bezoekersaantallen.'

Vanwege de nieuwbouwprojecten in het centrum van Alphen aan den Rijn is er onvoldoende ruimte voor een grote kermis. De gemeente heeft, in overleg met onder andere de kermisexploitanten, besloten om uit te wijken naar het C.P. Mulderveld. 'We zijn erg tevreden op het moment hier', zegt kermisexploitant Hans van Tol. Ook bezoekers zijn overwegend enthousiast. 'Het is nu weer veel groter dan dat het eerst was, meer ruimte ook', zegt één van hen.

Naast de meer rustige attracties is er ook veel te beleven voor waaghalzen. Zo gaat de Booster met enorme snelheid op een hoogte van zo'n vijftig meter over de kop, staat er een enorme zweefmolen en draai je talloze keren rond in de Reactor.

Melding van vuurwapen

Zaterdagavond waren politieagenten met kogelwerende vesten aanwezig op de kermis, nadat er melding was gemaakt van iemand die een vuurwapen bij zich had. Dat bleek loos alarm te zijn. 'Later bleek het om een uit de hand gelopen grap te gaan die bij mensen terecht kwam die niks van de grap afwisten', legt de politie uit.