Alphense organisatie voor kankerpatiënten ontvangt meer dan 21.000 euro voor verbouwing

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense organisatie SamenhuiS heeft een donatie van 21.891 euro ontvangen voor de verbouwing van het bezoekerscentrum. SamenhuiS organiseert activiteiten voor mensen die te maken hebben met kanker in hun leven en het leven met en na kanker.

De organisatie wil haar activiteiten uitbreiden. De donatie van het Fonds Alphen en omstreken is bestemd om de verwachte en geplande groei in bezoekers en activiteiten in het centrum op te vangen. Een verbouwing van het bezoekerscentrum is daarom essentieel volgens het SamenhuiS.

Nieuw steuntje in de rug van Oranje Fonds

Daarnaast krijgt de organisatie ook een extra steuntje in de rug door financiële steun van het Oranje Fonds. Daardoor kan het SamenhuiS meer aandacht vragen voor het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. Het uitbreiden van activiteiten zorgt er namelijk ook voor dat er extra vrijwilligers nodig zijn.

Het SamenhuiS wil lotgenotengroepen voor mensen met prostaat en borstkanker opzetten en een groep met als thema: Wat als je niet meer beter wordt. Daarnaast wil de organisatie aanwezig zijn in de buurtcentra om daar inloopmomenten te organiseren. Het SamenhuiS is ook in gesprek met het Alrijne ziekenhuis om de mogelijkheid te onderzoeken of ze daar aanwezig kunnen zijn.

Lees ook: 10 jaar lotgenotencontact bij SamenhuiS: ‘Want kanker heb je niet alleen’