Alphense profvoetballer Mats Knoester van (Jong) Feyenoord naar Heracles Almelo

Gepubliceerd op 17 januari 2019 om 16.34 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Mats Knoester maakt per direct de overstap van Feyenoord, waar hij dit seizoen uitkwam in het beloftenteam, naar Heracles Almelo. De 20-jarige Alphenaar had nog een profcontract tot en met de zomer van 2020 in Rotterdam. Bij de eredivisionist in Overijssel tekent Knoester voor 2,5 jaar (zomer 2021) met de optie voor nog een seizoen.

Knoester speelde ruim veertien jaar bij Feyenoord en doorliep alle nationale jeugdelftallen. Eind vorig jaar kwam hij in het nieuws vanwege een akkefietje bij Feyenoord. Ploeggenoot Crysencio Summerville schakelde zijn broer in nadat hij op de training woorden kreeg met Knoester. Die drong door tot in de kleedkamer en deelde vervolgens rake klappen uit aan de verdediger.

'Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging', zegt Knoester over zijn overstap. 'Vanaf het eerste moment was het gevoel bij deze club erg goed. De keuze was daarom vrij snel gemaakt.' Technisch manager Mark-Jan Fledderus van Heracles noemt Knoester een talentvolle verdediger. 'Mats heeft een goed linkerbeen en kan zowel centraal als linksback spelen. Hij staat verdedigend zijn mannetje en heeft voetballend vermogen. Hier in Almelo kan hij zich verder ontwikkelen.'

Foto: Heracles Almelo

advertentie advertentie