Alphense Reggy is Europees kampioen Meeuwenschreeuwen

Foto: Privéfoto

ALPHEN AAN DEN RIJN - Niemand in Europa kan zo goed een meeuw nadoen als Reggy Laatsch uit Alphen aan den Rijn. De Alphenaar heeft in België het Europees Kampioenschap Meeuwenschreeuwen gewonnen. 'Mensen vragen me elke keer om dat geluid na te doen', zegt hij tegen Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

In een café in het Belgische De Panne gingen negentien deelnemers afgelopen weekend de strijd met elkaar aan. Voor een vijfkoppige jury deden ze om de beurt een meeuw na. In wit pak - compleet met vleugels - schreeuwde Reggy de longen uit zijn lijf.

Met succes, voor de tweede keer op rij won hij het kampioenschap. In 2019 werd Reggy ook al eerste. 'Ik had een weddenschap verloren van twee vrienden, dus toen moest ik meedoen', verklaart hij. Tijdens corona ging het kampioenschap niet door, maar afgelopen weekend reisde de Alphenaar opnieuw naar België. 'Ik wilde mijn titel verdedigen', blikt hij terug bij Menno in de Middag op Radio West.

Imiteren dierengeluiden

Het imiteren van de meeuw zat er bij Reggy al vroeg in. 'Vanaf mijn jeugd doe ik al veel dierengeluiden na', zegt hij. En dat is hij eigenlijk nooit verleerd. Het EK Meeuwenschreeuwen mag dan grappig klinken, het is volgens Reggy best een serieuze aangelegenheid. 'Het wordt georganiseerd omdat de meeuw vaak wordt gezien als vervelend dier. De presentator vindt het belangrijk dat het dier in positief daglicht wordt gezet.'

Volgend jaar wil de Alphenaar voor de derde keer op rij meedoen aan het EK. 'Ik moet mijn titel verdedigen, dus ik ben weer van de partij!'