Alphense rolstoeltennisster Lizzy de Greef (19) wint Catalonia Open

ALPHEN AAN DEN RIJN /BARCELONA - De Alphense rolstoeltennisster Lizzy de Greef heeft zaterdag Catalonia Open gewonnen. In de finale won de 19-jarige Lizzy van landgenoot Jiske Griffioen met 1-6, 6-2 en 6-3.

Vooraf won de 19-jarige rolstoeltennisster van tennisvereniging Nieuwe Sloot in de kwartfinale van Pauline Déroulède (6-4 6-1) en ook in de halve finale tegen Aniek van Koot trok De Greef aan het langste eind: 7-6, 7-5.

Lizzy speelt sinds vorig jaar zomer bij de senioren en staat op de vierde plek op de Nederlandse ranglijst van de dames in de categorie rolstoeltennis. Vorig jaar stond ze op de 46e plek op de wereldranglijst, maar is door haar succes gestegen naar plaats 11.

De Greef werd in 2004 geboren in Alphen aan den Rijn. Ze wordt geboren met een klompvoetje. Wanneer ze zeven is, wordt besloten om de voet te amputeren om Lizzy meer bewegingsvrijheid te geven. 'Toen ontdekte ik dat ik me opeens veel beter kon bewegen en meer mogelijkheden had in de sport dan voorheen.' Lizzy gaat op dansen, maar merkt dat dat haar zonder voet lastig afgaat. Wanneer ze op haar elfde een tweede amputatie van haar onderbeen ondergaat, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. 'Na mijn tweede amputatie ben ik een andere sport gaan zoeken. Toen kwam ik bij rolstoeltennis terecht, en dat vond ik erg leuk.'