Alphense voedselbank stopt na deze week met uitdelen

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De voedselbank in Alphen aan den Rijn stopt vanaf donderdag 26 maart met het uitdelen van voedselpakketten. Dat heeft het voedselbankbestuur besloten.

De voedselaanvoer is met ongeveer 70 procent teruggelopen omdat er geen supermarktacties meer gehouden kunnen worden en het regionale distributiecentrum in Den Haag gesloten is. Daarnaast maakt 80 procent van de voedselbankvrijwilligers deel uit van de risicogroep en meent de stichting dat zij de gezondheid van hun klanten in toenemende mate niet langer kan garanderen. De Alphense voedselbank bekeek eerder nog de mogelijkheid om de pakketten te gaan bezorgen, maar ook dat is van de baan.

Voedselbankvoorzitter Dirk van Kampen heeft een verzoek ingediend bij de gemeente Alphen voor collectieve bijzondere bijstand voor voedselbankklanten. 'Zodat we vanaf volgende week dekking hebben om aan onze klanten wekelijks een budget ter beschikking te stellen, dat overeenkomt met de besparingswaarde van onze pakketten', aldus Van Kampen.

Lees ook: Voedselbank Alphen bereidt zich voor en is op zoek naar bezorgers