Gepubliceerd op 15 Juni 2018 om 9.34 uur

Alphense vrouw gearresteerd vanwege mogelijk financieren terreurgroep IS

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft een veertigjarige vrouw uit Alphen aan den Rijn gearresteerd op verdenking van het financieren van terrorisme. Naast haar zijn ook twee broers uit Utrecht opgepakt. De Alphense is de ex-vrouw van een andere broer van deze twee broers. De ex-man van de Alphense vrouw was zelf ook uitgereisd, maar keerde in 2016 terug. Hij zit vast.

De arrestaties werden dinsdag verricht, maar zijn vrijdag pas bekendgemaakt door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Het trio zou vanuit Nederland geld hebben gestuurd naar twee broers van de Utrechtse broers, die vermoedelijk zijn uitgereisd naar Irak en Syrië om zich daar aan te sluiten bij terreurgroep IS. Deze mannen staan op de nationale sanctielijst terrorisme.

De FIOD kwam in actie na een melding van ongebruikelijke geldtransacties. De woningen van de drie zijn doorzocht en er is administratie meegenomen. Bij een van de broers is ook een vuurwapen met munitie gevonden. Geld dat familieleden overmaken aan uitreizigers kan worden gebruikt voor de financiering van de gewelddadige jihad en dat is strafbaar.

advertentie
.
advertentie