‘Alphense’ VVSB’ers zijn klaar voor halve finale tegen FC Utrecht

ALPHEN AAN DEN RIJN - VVSB maakt zich op voor de grootste wedstrijd uit de clubgeschiedenis. Woendagavond speelt de topklasser uit Noordwijkerhout in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht.

Het is voor het eerst is ruim veertig jaar tijd, en pas de tweede keer in de historie, dat een amateurclub de halve eindstrijd bereikt van het bekertoernooi.

Bij VVSB spelen veel voetballers met een Alphens verleden. Maikey Parami, de held van VVSB door het winnende doelpunt te maken in de kwartfinale tegen FC Den Bosch, doorliep tot de A-junioren de jeugdopleiding van Alphense Boys. Verdediger Tim de Rijk, die de assist gaf bij de 2-1 tegen Den Bosch, speelde een aantal seizoenen in het eerste elftal van Alphense Boys. Ook Brandon Tichem speelde in Alphense Boys 1.

Parami start naar alle waarschijnlijkheid in de basis woensdagavond, De Rijk is onzeker. Tichem speelt vermoedelijk niet. Trainer Wilfred van Leeuwen heeft ook een basisplaats beschikbaar voor oud-ARCer Jordy Zwart. Oud-ARC-jeugdspeler Frans van Niel, gymleraar op CSG Groene Hart (locatie Lyceum) in Alphen aan den Rijn, is een belangrijke schakel op het middenveld en kan ook rekenen op een basisplek.