Alphia pakt door met nieuwe spelers: ‘Enorme rek in de groep’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphia roert zich op de transfermarkt. Luuk Samsom werd afgelopen week aangetrokken na zijn vertrek bij ARC. Daarnaast heeft de club zich voor komend seizoen versterkt met oud-jeugdspeler Denylson Voorn. Trainer Marcel Vondeling is ook nog toegelaten tot de trainerscursus Voetbalcoach 4, het voormalige UEFA A.

In de herfst was Samsom eindelijk terug van een vervelende blessureperiode bij ARC. Niet veel later werd echter bekend dat de speler van ARC 1 en de staf verschillende verwachtingen hadden voor de tweede seizoenshelft. Bij Alphia kan Samsom zijn werkend leven beter combineren met het spelen van selectievoetbal. Alphia wist de bliksemtransfer te realiseren na snelle communicatie met de KNVB.

Samsom maakte afgelopen weekend tegen FC Oudewater (1-1) als invaller zijn debuut voor Alphia, maar moest na acht minuten al het veld verlaten met zijn tweede gele kaart vanwege commentaar op de scheidsrechter.

'Stap maken in ontwikkeling'

Denylson Voorn keert vanaf komend seizoen terug bij Alphia. Hij was voorheen een van de uitblinkers in de A1 van de Alphense club. Later speelde hij bij Aarlanderveen en in 2020 maakte hij de overstap naar FC Boshuizen. Tegenwoordig heet deze fusieclub LFC en daar is Voorn actief in de eerste klasse.

‘Ik ben toegelaten tot de trainerscursus Voetbalcoach 4 (voorheen UEFA A). Ik heb er heel veel zin in om een nieuwe stap te maken in mijn ontwikkeling’, vertelt Vondeling na afloop van de wedstrijd Alphia – FC Oudewater.

Aantrekken assistent-trainer

‘We zijn bezig met het aantrekken van een nieuwe assistent-trainer die de papieren heeft om trainingen te kunnen leiden. Ik ga dan op dinsdagen stagelopen en op zaterdag zal ik incidenteel aansluiten bij de wedstrijden van die club. Maar die spelen meer wedstrijden in het seizoen. Dus alle weekenden dat wij geen competitie hebben, zal ik daar aansluiten’, legt de trainer van Alphia uit.

‘Ik kijk er enorm naar uit. Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat iedereen vanuit Alphia en de spelersgroep achter het idee staat’, zegt Vondeling. ‘We zien dat er nog enorme rek in de groep zit en dat er jonge jongens aan zitten te komen. Daarmee willen we als Alphia ook nog een volgende stap zetten.’

Lees ook: De Voetbalkantine: Marcel Vondeling